Blog

Et Mor-syndrom er smerter som du har unødvendigt længe, i den periode af livet hvor du har aller mest travlt med at være Mor. Nogle gange er det smerter som udvikler sig efter graviditet og fødsel, for eksempel efter at dit ellers ukomplicerede kejsersnit er groet sammen. Der er jo skåret igennem mange lag, og hvis de dybe hinder i kroppen ikke længere glider frit på hinanden, kan du få ondt. Andre gange skyldes Mor-syndromet helt andre faktorer, som du blot ikke får taget dig af, netop fordi du har så travlt med at fokusere på andres bedste, at du ikke når at sørge for dig selv. Altid er der bare lige noget andet du skal nå først. Typisk noget med guldklumperne, der jo har en tendens til at fylde en del i en Mors hjerte og kalender. Det må de også hjertens gerne, guldklumperne, for vi elsker dem selvsagt overalt på jorden, og de fleste mødre vil nok sammen med mig skrive under på, at intet er vigtigere end vores børns gode liv. Men imens vi er travlt optaget med at sørge for det gode børneliv, skabe rammer, opdrage, motivere, stimulere, problemknuse (og curle), så løber døgnets 24 timer afsted med os og dage bliver til uger, der bliver til måneder og endda nogle gange til år.

Jeg vil betro dig en hemmelighed: Mor-syndromet er ikke kun noget jeg ser i klinikken. Det er et syndrom jeg kender fra mig selv: Jeg har tvillinger, og husker barselsperioden hvor jeg var over-lykkelig og men også grundigt træt. Jeg husker hvordan mit fulde fokus var på guldklumperne, i så høj grad at jeg ikke bemærkede hvad min krop fortalte mig. Nu gik det hverken værre eller bedre end at jeg røg ud i et uheldigt styrt. I en lang periode havde jeg ondt i min nakke, faktisk hver nat. Jeg sov rigtig skidt, og man behøver ikke at være kliniker for at regne ud, hvad det gjorde ved mit overskud. Men i adskillige måneder gjorde jeg ingenting ved det: Jeg havde nemlig et klassisk Mor-syndrom. Måske var det dengang jeg opfandt begrebet. Sandheden er nemlig, at jeg så Mor-syndromet i spejlet, længe før jeg så det i klinikken. Her ser jeg det til gengæld fortsat alt for tit.

Hvis du har et Mor-syndrom er du langtfra alene. Mærk lige efter: Har du det godt? Ellers er det på tide at søge hjælp. Det fortjener du.

Helle er højt specialiseret i krop-psyke sammenhænge og i integreret manuel behandling af indre anatomiske sammenhænge, som inkluderer både bevægeapparat, kar- og nervesystem samt det viscerale system. Helle er autoriseret fysioterapeut og psykoterapeut. Hun har et dobbelt masterniveau i NLP og hypnoterapi og desuden en international eksamen som kraniosakralterapeut.