Blog

Du kender hende: Hun siger at hun har det godt og har et liv som har tempo på mange gode og meningsfulde måder. “Her går det godt”, smiler hun, og retter fokus behændigt videre på dig og dine. Men imens hun siger det er hendes blik ligesom forkert kalibreret – enten en anelse for skarpt eller for undvigende. Hendes kropssprog er en anelse for kantet til budskabet og tonen i stemningen hun efterlader er ikke rigtigt nærværende.

Jeg kender hende også. Jeg kender hende fordi jeg indimellem ser hende i spejlet:

Det er sådan mange af os fortæller om os selv, når vi i perioder er stressede. Personligt har jeg ingen ambition om at det bør være anderledes…For alle os der jonglerer med jobs og børn og familieliv og parforhold og vennekredse og fritidsaktiviteter og motionsbehov og skolehjemsamtaler og legegrupper og legeaftaler og vasketøj og børnesygdomme og banklån og havearbejde og huskesedler og indkøb og madlavning og sexliv eller mangel på samme og perioder med søvnmangel, samt lange rækker (eller rænker) af øvrige forventninger til os selv og hinanden… For alle os er det da helt ok at vi indimellem scorer lidt under “Overskud i Overflod”, tænker jeg. Det er ikke farligt at vi i perioder lever med forhøjet tempo – sådan er livet, også.

Men det ER farligt hvis du er nået dertil at du ikke længere mærker hvordan du har det. Og det er helt uhyggeligt almindeligt:

“Jeg synes ikke jeg er stresset” fortæller hun, når jeg spørger hende direkte, i klinikken. Men spørger jeg videre vil hun svare bekræftende på en del af følgende spørgsmål: Har du ofte ondt i kroppen? Hovedpine eller migræne? Svimmel? Søvnproblemer – eller er du bare Træt? Har du vejrtrækningsbesvær eller hjertebanken? Fordøjelsesproblemer? Mangler du fysisk overskud? Eller har du uro i kroppen? Så er det med stor sandsynlighed din krop der fortæller dig, at du er på gyngende grund. Stress i den kaliber presser dig ikke bare følelsesmæssigt og mentalt (du har formentlig også koncentrationsbesvær, kort lunte, følelserne svinger mere end vanligt og du taber de bolde du med lethed plejede at jonglere i luften?) Stress påvirker din fysiologi. Det er farligt for helbredet. Det æder sjælen op.

Må jeg foreslå at du lader kroppen fortælle: Hvordan har du det – i virkeligheden? Og er du i tvivl, så start gerne med at læse mere her om kropssprog.

 

Helle er højt specialiseret i krop-psyke sammenhænge og i integreret manuel behandling af indre anatomiske sammenhænge, som inkluderer både bevægeapparat, kar- og nervesystem samt det viscerale system. Helle er autoriseret fysioterapeut og psykoterapeut. Hun har et dobbelt masterniveau i NLP og hypnoterapi og desuden en international eksamen som kraniosakralterapeut.

Leave a Comment: