Blog

Med mine dengang 6-årige søn havde jeg en dag en samtale af væsentlig betydning. Det var nemlig selve kærlighedens væsen han havde gjort sig tanker om. Altså børnetanker om det faktum at vi har en fysisk muskel som er så meget mere end det, og som har funktioner der langt overstiger hvad vi kan måle og veje, ja, indimellem sågår mere end hvad vi måske kan rumme at forholde os til: “Mor, mit hjerte har masser af muskelstyrke udenpå”, sagde han “og indeni er der jo kærligheden også”. Han var eftertænksom et øjeblik før han fortsatte: “Men så er der jo aller inderst inde, Mor. Der er der et sted, hvor der er helt, helt blødt”. Han tav og kiggede mig i øjnene for der at sikre sig at jeg lyttede ikke kun med ørerne, men ja, med hjertet. “Og lige der på det blødeste sted, Mor, der er jeg altså meget følsom” betroede han mig, imens jeg knusekrammede hans lille vikingekrop og krigerhjerte. “Det ved jeg”, svarede jeg ham og tilføjede: “…Lige præcis det sted er faktisk mit yndlingssted i hele verden”. Så sad vi der sammen i vores magiske sæbeboble af nærvær og sagde ingenting et øjeblik.

Jeg ved ikke hvilke steder du har planlagt at besøge i denne sommer – men må jeg foreslå at du tager magien med? Det er gratis;)

Selv går jeg på ferie imorgen aften og lukker klinikken i 2 uger, imens jeg rejser til det blødeste sted aller inderst inde. Og laver ingenting. Altså, ingenting sammen med familien med 3 børn og deres sommerglade venner, vores kat og kattekillinger, hunde og en en kæmpe kuffert fuld af alles ferieforventninger – for det er jo ikke nødvendigvis sådan at det at lave ingenting er det samme som at hænge ud i en hængekøje i dagevis, vel? Med “ingenting” mener jeg mere ingenting-planlagt-ingenting-forudbestemt-af-hverdagslogistik-og-især-ingenting-hvor-vækkeuret-ringer-klokken-06. I det ingenting finder jeg energi, der lader op. Vitaliserende.

Det bliver helt sikkert også til et par solo-afstikkere for mig – ud i naturen og mærke græsset, sandet, jorden eller asfalten helt uden musik i ørerne. For i det øjeblik der bliver stille omkring mig, bliver der også stille indeni. Velgørende.

Vitaliserende og velgørende er navnene på de 2 steder, hvortil jeg rejser på min sommerferie. Hvor mon du bevæger dig  hen?

Rigtig god sommer!

Kh

H

PS: Selv videnskaben siger, at stilheden er vital for vores hjerner

Helle er højt specialiseret i krop-psyke sammenhænge og i integreret manuel behandling af indre anatomiske sammenhænge, som inkluderer både bevægeapparat, kar- og nervesystem samt det viscerale system. Helle er autoriseret fysioterapeut og psykoterapeut. Hun har et dobbelt masterniveau i NLP og hypnoterapi og desuden en international eksamen som kraniosakralterapeut.

Leave a Comment: