Blog

Et af mine privilegier er de mange dejlige babyer (og deres familier), som jeg får lov at se i klinikken. Typisk kommer babyerne med skæve rygge (for eksempel “bananform”), “favorit-side” (vil kun kigge til den ene side), ked-af-det-hed, symptomer der ligner kolik eller hård mave. Andre babyer kommer ind til mig simpelthen for at få et “baby-check”, fordi forældrene er opmærksomme på at en fødsel og/eller en graviditet kan have været en hård tur for lille Trut. Det giver god mening set med mine faglige øjne.

Anbefalet via mund-til-mund-metoden

De aller fleste kommer på anbefaling fra venner, familie, mødregrupper eller fagpersoner som baby har været i kontakt med. Det er anbefalinger, som jeg sætter meget stor pris på. For tillid skal man ikke prøve at købe sig til, og i udgangspunktet er det jo helt indlysende også mere troværdigt hvad andre siger om deres oplevelser hos mig end hvad jeg selv måtte kunne finde på at lovprise mig for;)

Hvad er babybehandling i smerteklinikken?

Teknikkerne jeg bruger til baby-behandling er en integration af forskellige blide manuelle teknikker fra de såkaldt komplementære behandlingstilgange og fra moderne fysioterapi: Kraniosakralterapi og visceral manipulation m.v.  – kombineret med diverse fysioterapeutiske efteruddannelser i blandt andet subtil ledbehandling. Jeg behandler altid så blidt som muligt – det er vigtigt for mig at det er en god oplevelse for baby at være hos mig.

Et par fortællinger fra klinikken:

Bananformet baby-ryg

Bananformet babyryg: Bettetrolden rækker tunge ad mig og smiler kækt. Jeg griner og holder øje med om han rækker tunge til begge sider og opad/nedad, og om han i øvrigt bevæger sig symmetrisk imens vi leger. Med mine hænder mærker jeg efter spændingssammenhænge i de dybe hindesystemer i hans bittesmå strukturer, der jo indvendigt forbinder ham fra top til tå. Jeg checker ledbevægelse, muskelspændinger og glid i de dybe bindevævshinder som også involverer organernes omliggende hinder og nervesystemets hinder. Vi er sammen på skattejagt for at finde ud af, hvorfor han foretrækker at ligge “banan-formet”. Og han griner stadigvæk, imens jeg “vikler ham ud”.

Behandling af baby med kolik

Kolik-baby?: En anden lille dreng på bare 6 uger kommer til mig, fordi forældrene har observeret, at han græder tiltagende meget. Lægen siger at det er kolik – forældrene undrer sig over hvad kolik er og hvordan lægerne kan være så sikre uden at undersøge ham…idag er det anden gang han er i klinikken…Første gang justerede jeg med mine hænder en del glid i bindevævet omkring især dele af hans tyktarm , og jeg lirkede forsigteigt med mekanikken hvor nogle af hans små fine led imellem skulderbladende ikke bevægede sig frit. Det glæder mig at han siden har haft det ganske markant bedre. han sover på puden, imens jeg gennemgår hans lille system igen…Der er ikke ret meget at komme efter, og efter behandlingen sender jeg nogle lettede forældre hjem med en lille, træt dreng i liften.

Og så kniber mig selv i armen over hvor heldig jeg er at få lov at være i så livsbekræftende selskab.

Helle er autoriseret fysioterapeut og højt specialiseret i integreret manuel behandling af bevægeapparatet, det viscerale system og nervesystemet, samt i krop-psykesammenhænge. Helle er uddannet NLP-terapeut og hypnoterapeut.

Leave a Comment: