Blog

Historien om Bi-mester Bøllebob og den magiske olie:

Bøllebob er en af mine yngre klienter – faktisk er der endnu nogle år, til han skal i skole. Han er en humørbombe, som iklædt solbriller laver charmetricks, der får os begge til at sprutte af grin.

Men der er også en alvorligere side, selvfølgelig, som er grunden til, at Bøllebob besøger mig i klinikken med sin mor: Bøllebob har ondt i maven …

Bøllebobs mor fortæller, at hun har forberedt besøget hos mig ved at forklare Bøllebob, at de nu skulle besøge mig, fordi jeg er klog med mine hænder, så derfor kan jeg hjælpe maven med at få det godt igen. ”Og kan du huske, hvad du så spurgte om?” siger hun henvendt til den bette unge mand. Han kigger forsigtigt på mig, og spørger spagt: ”Kan du mærke, hvis der er bier i maven?”

…Jeg kan se på hans øjne, at det er et vigtigt spørgsmål, så jeg møder hans blik i stilhed et øjeblik, før jeg svarer med et modspørgsmål: ”Stikker det i maven nogle gange?” Bøllebob nikker, og jeg kan se lettelsen der spreder sig i ansigtet og i den lille krop: Det er så vigtigt at forstå, hvad der er så svært at sætte ord på. Især i børnehøjde.

Sådan behandler jeg Bøllebobs mavesmerter i smerteklinikken

Herfra følger behandlingen 2 spor, begge tilpasset de helt særlige forhold indeni Bøllebob, som har betydning for mavesmerterne: Med mine hænder løsner jeg spændinger i muskler, organhinder og nervesystem, for uhensigtsmæssige spændingsmønstre fastholder smerter. Imens mine hænder blidt arbejder med Bøllebob, taler vi sammen: Vi skaber en ny forståelse af bier og alt det gode, de gør. Vi finder også en magisk bi-olie, jeg heldigvis tilfældigvis lige har stående…Den er nemlig alle biers yndlingsmad, så hvis Bøllebob mærker at bierne stikker, hjælper olien bierne, sådan at de i stedet for at stikke i maven kan flyve ud i verden og finde blomster. Det vil de faktisk også meget hellere end at være inde i maven – for så kan de lave honning. Bier elsker at lave honning. Bøllebob elsker også honning, og synes vist det er lidt sejt at kunne hjælpe med at få mere honning i verden, bare ved at putte magisk olie på maven og lægge mærke til at bierne flyver afsted.

Jeg sender Bøllebob og hans mor hjem. Ikke med traditionelle fysiske øvelser, men med at holde et nyt positivt fokus på bier: Hver en forårsblomst og hver en honningmad er ny mulighed for at huske, at bier er nogle søde og seje størrelser, der vil os det aller bedste. Og beviset på, at bier er søde og seje er, at de laver honning. Lige præcis den honning som er hjemme i køkkenskabet hos Bøllebob.

Lidt fagsprog om indre sammenhænge, der kan give smerter hos børn

I fagsprog hedder det, jeg gør med Bøllebob, en multimodal reframing. Og det virker, fordi vores krop og følelser er stærkt forbundet: Vores forestillinger påvirker os fysisk. Vores forestillingsevner kan derfor være en væsentlig del af løsningen til fysiske symptomer. Vi kombinerer fysisk behandling med legende fantasi, som fjerner symptomerne, fordi det giver mening indeni.

På få behandlinger er Bøllebob blevet bi-mester, og har det meget bedre.

Specialiseret smertebehandling, fordi vi alle er forskellige

Honning gør underværker. For Bøllebob. For andre børn er det andre sammenhænge og andre veje i fantasien, som gør forskellen. Derfor er der ingen standardløsninger i min klinik: Store som små er vi alle unikke.

Og det er ganske vist …

Kh,

H

 

Kender du mon også et barn, der for tit har for ondt til at ha´ det godt?

(Illustration er fra bogen Hjertets Slag)

Helle er højt specialiseret i krop-psyke sammenhænge og i integreret manuel behandling af indre anatomiske sammenhænge, som inkluderer både bevægeapparat, kar- og nervesystem samt det viscerale system. Helle er autoriseret fysioterapeut og psykoterapeut. Hun har et dobbelt masterniveau i NLP og hypnoterapi og desuden en international eksamen som kraniosakralterapeut.

Leave a Comment: