Blog

Anders kom til mig med hæslige smerter: Hovedpinen var så voldsom, at han kastede op, og det ødelagde ligesom en del af glæden ved det ungdomsliv, der jo bør være ret ubekymret som 18årig. Derfor gik Anders til sin læge, som lyttede og udfra symptomerne diagnosticerede, at Anders havde migræne. Anders fik derfor en recept på migrænemedicin.

Anders blev anbefalet at kigge forbi mig – og jeg startede faktisk samme sted som lægen: Jeg lyttede, og det stod klart at Anders´ intense smerter og opkastninger havde migræne-karakter. Men jeg undrede mig over en enkelt detalje, som skulle vise sig at være afgørende: Anders´ forfærdelige smerter sad nemlig ALTID i samme side af hovedet…Og lige præcis det faktum er ikke typisk for migræne. Derimod er det typisk for cervikogen hovedpine…Ikke at den detalje gjorde en forskel for Anders, han havde jo lige ondt uanset hvilken hovedpinediagnose man gav ham.

Hvordan opleves migræne?

Migræne sidder oftest i den ene side af hovedet. Men der er væsentlig forskel på ”ofte” og ”altid”: sidder migrænen som ALTID i den samme side af hovedet, så er der altså ekstra god grund til at checke hele klienten igennem. Det kan nemlig være i sammenhængen i detaljerne, at løsningen findes:

Der er mange mulige årsager til komplicerede smerter

Kroppen er, som du ved, en integreret helhed der er forbundet fra isse til fod af adskillige lag og via adskillige vævssystemer, der blandt andet omfatter muskler, led, organer, nervesystem og karsystem. Et skævt træk kan derfor forplante sig og give symptomer et helt andet sted i kroppen, end der hvor årsagen er. Også følelser og tanker spiller ind i vores smerteoplevelse: Fysiske spændinger kan fastholdes af svære mønstre i følelser og tanker – for eksempel via chokket fra gamle faldulykker og trafikpåkørsler, eller via den enorme påvirkning på hele systemet, når du er stresset.

Specialiseret smertebehandling, fordi vi er forskellige

One-size-fits-all-løsninger virker ikke altid til noget så kompliceret som komplicerede smerter. Det skyldes det indlysende faktum, at ens symptomer kan have vidt forskellige årsager. Vi er forskellige, simpelthen.

Derfor møder jeg alle mine klienter med min samlede faglige erfaring, som udover specialiserede og blide manuelle teknikker også omfatter mentale teknikker og hypnoseterapi.

Nu er Anders smertefri og har ikke migrænesymptomer

Og sandheden er, at Anders nu i flere måneder har været smertefri. Ingen migrænesymptomer, og fuld knald på livskvaliteten igen. Migrænesymptomer er helvedes forgård, siger dem, som kender det – og præcis sådan var det for Anders. Sådan er det ikke mere. Efter 4 behandlinger hos mig er Anders nemlig smertefri.

…Lad mig sige det helt klart, så vi undgår misforståelser: Der er ikke altid en nem eller fuldstændig løsning på svære smerter. Heller ikke i min smerteklinik, hvor jeg med plus 20 års erfaring med komplicerede hovedpinesygdomme har stor faglig pondus. Derfor lover jeg aldrig resultater på forhånd – jeg lover til gengæld, at jeg gør mig mest umage hver gang, og at hvis jeg har en væsentlig del af løsningen på dine komplicerede smerter, så har du en klar bedring i løbet af de første 3 behandlinger.

Og det starter her: Med modet på at søge en anden løsning end den gængse.

Hvor modig er du?

Kh,

Helle

 

(PS: Anders´historie er naturligvis virkelig. Bortset fra at Anders i virkeligheden hedder noget andet)

Foto: Unsplash, Aaron Blanco Tejedor.

Helle er højt specialiseret i krop-psyke sammenhænge og i integreret manuel behandling af indre anatomiske sammenhænge, som inkluderer både bevægeapparat, kar- og nervesystem samt det viscerale system. Helle er autoriseret fysioterapeut og psykoterapeut. Hun har et dobbelt masterniveau i NLP og hypnoterapi og desuden en international eksamen som kraniosakralterapeut.

Leave a Comment: