Blog

Jeg har ikke haft ondt i 15 dage”, siger hun. Ældre dame (70+, men man taler jo ikke om en dames alder;), daglige smerter i underliv/bækken/hofte igennem mindst 5 år. “Det er kronisk”, sagde lægen…Og det ville være skidt, hvis det var sandt, for “kronisk” betyder jo i de flestes optik “uhelbredelig”. Men…”Jeg har ikke haft ondt i 15 dage”, siger hun altså nu. Så tilføjer hun med et smil: “Og jeg synes altså at det er noget hokus-pokus”.

Det er ment som et kompliment til min faglighed, mærker jeg jo – og tager imod med en lille latter. For jeg forstår godt at hun undres, og det er ikke første gang at klienter i klinikken spørger til “magien”. I situationen springer jeg over forklaringen om hvordan de subtile teknikker påvirker sammenhængene i de dybe bindevævslag som forbinder vores strukturer i krop og nervesystem fra isse til fod. Jeg nævner heller ikke mængden af efteruddannelser i forskellige discipliner som jeg trækker på, når jeg forsøger at “tænke fagligt ud af boksen” sammen med klienterne. Og jeg siger ingenting om de temmelig mange sene timer med fagbøger igennem temmelig mange år (og at jeg fortsat sidder med dem temmelig ofte). Sandheden er at det er der slet ingen hokus-pokus over;) “Det er nu ikke magi, det er bare omhyggeligt håndværk”, siger jeg til hende i stedet.

Smertelindring når du har såkaldt kroniske smerter

Hvis du har kroniske smerter, har du formentlig hørt rådet: “Du skal lære at leve med kroniske smerter”?  Det er altid sagt i den bedste mening, selvfølgelig. Det behøver bare ikke altid være sandt.

I min smerteklinik er du velkommen. Sammen kigger vi på mulighederne for  om jeg kan hjælpe dig med medicinfri smertebehandling. Behandlingen kan ofte bidrage med væsentlig smertelindring, i kombination med sund livsstil og med den behandling som lægen har ordineret.

 

(Foto: Unsplash. Fotografen Glen Hodson har her portrætteret sin mor. Jeg elsker livet i hendes linjer!)

Helle er højt specialiseret i krop-psyke sammenhænge og i integreret manuel behandling af indre anatomiske sammenhænge, som inkluderer både bevægeapparat, kar- og nervesystem samt det viscerale system. Helle er autoriseret fysioterapeut og psykoterapeut. Hun har et dobbelt masterniveau i NLP og hypnoterapi og desuden en international eksamen som kraniosakralterapeut.

Leave a Comment: