Blog

“Jeg forstår ikke, hvordan du kan mærke så meget så blidt,” udbrød en af ugens nye klienter. Og så gentog hun med eftertryk, ligesom for at understrege vigtigheden…”Jeg forstår det simpelthen ikke!!”

“Jeg forstår ikke,” svarede jeg hende, “hvordan vinkyperen udfra dufte- og smagssansen kan beskrive den gode vin: Jorden vinstokkene er vokset i, typen af druer og mængder af sol netop denne sæson; ja, endda måden vinen er lagret på kan han fortælle mig. For ham er det altsammen nuancer af forfinet håndværk og essensen af hans passion. Men for MIG er det ubegribeligt magisk…Så – i virkeligheden er jeg vinkyper, måske. Bare med hænderne …”

I virkeligheden er der meget, vi hver især ikke forstår. Jeg forstår mig ikke på vinkyperi og ret meget andet. Men jeg forstår mig på sammenhænge i os og imellem os. Lige præcis det forstår jeg en hel del om …
Og måske er der deri en stor frihed: Vi behøver jo ikke at forstå alting, blot vi har tillid til, at det giver mening? Så kan vi være i trygge hænder hos en, der netop i denne sammenhæng er “vinkyper”.

Betydningen af berøring generelt kan næppe overvurderes. ”Det rører mig dybt,” siger vi når vi mærker noget, der bevæger os helt ind i sjælen. I forskellige kulturer har berøring forskellig betydning, men et er sikkert: Bliver vi ikke rørt rent fysisk, så kan vi blive syge af hudsult.

I berøringen er altså en stærk, ordløs forbindelse imellem mennesker. Derfor er berøring et stærkt omdrejningspunkt for behandling af smerter. Samtidig er mine hænder fint kalibrerede redskaber, der på baggrund af mange års træning og uddannelse finder viden i klientens indre.

Vidste du: Forskning beviser, at menneskets hånd kan mærke noget så småt som 0,4 millimeter? Og det er endda sandt for mennesker, som aldrig nogensinde har trænet ”vinkyperi” med hænderne…så forestil dig, hvad træning vil tilføje af nuancer i, hvad vi kan mærke med vores hænder!

 

Jeg gør mit ypperste som vinkyper – og jeg ved, hvad jeg gør. Derfor kan du være helt tryg, også i det, som du måske ikke forstår:

Der er en kunst i at mestre sit håndværk. Og hos mig er du i gode hænder.

 

(Foto: Unsplash, Roberta Sorge)

Helle er højt specialiseret i krop-psyke sammenhænge og i integreret manuel behandling af indre anatomiske sammenhænge, som inkluderer både bevægeapparat, kar- og nervesystem samt det viscerale system. Helle er autoriseret fysioterapeut og psykoterapeut. Hun har et dobbelt masterniveau i NLP og hypnoterapi og desuden en international eksamen som kraniosakralterapeut.

Leave a Comment: