Blog

Vidste du, at man kan træne sig glad?
Jeg startede min dag i dag på den bedste måde: Blandt beskederne til mig ligger en taknemmelig hilsen fra en god mor til en dejlig pige, som er i indskolingsalderen. Lad os sige, at pigens navn er Trine.
Trine havde det svært, da vi først mødtes: Mange svære dage især i skolen, meget vrede og meget efterfølgende kedafdet-hed. Det var hårdt at være lige der, både for Trine og hendes forældre, der jo vil Trine det aller aller bedste, og som i øvrigt er både opmærksomme og ressourcestærke … men hvordan hjælper man sit barn når den sværeste tid er i skoletiden, hvor man jo ikke kan være med? Og hvad stiller man op, når der i barnets dagligdag ER kilder til uro, som man ikke lige kan trylle væk?
Trines forældre valgte at besøge mig sammen med Trine i håb om at jeg kunne bidrage med noget “ro i nervesystemet”. Og det kan jeg – så det gjorde vi, med diverse teknikker på briksen. Men vigtigst af alt er, hvad jeg har lært Trine om hendes egne muligheder for at agere indeni:
Sammen med Trine træner jeg nemlig superkræfter – og for Trine er glæde altså den vildeste superkraft på den fedeste måde.
Den er nærmest magisk, for det gør nemlig en det stor forskel at VIDE og MÆRKE at man har sin glæde indeni, lige meget hvad der sker udenom.
Trine og jeg har fundet ud af, at Trolden Thor hjælper. Han er nemlig ret glad – og så har han brun pels, grønne klør og endda små horn i panden und alles.
…Men det er lidt hemmeligt, så jeg kan ikke sige så meget mere, desværre😉
(Undtagen måske tilføjelser på kedeligt voksensprog om ressourceorienteret body-mind perspektiv som virker affektivt regulerende på et system der er præget af autonom anspændthed. Ahj, hvem gider læse det på en tidlig mandag 😅?…Jeg stopper mig selv)
Bottom line:
Du kan træne dig glad.
Også du kan, ja.
Også selvom du måske er for gammel til at komme i kontakt med din indre grøn-neglede trold.
Det er nemlig slet ikke trolden, der er væsentlig – der er blot den enkle sandhed i, at blive mødt liiige der, hvor man er.
Hvad ville det betyde for dig at være glad indeni, uanset hvad der sker udenom?
Og hvad ville det betyde for dit barn?
Kh
H
Del som altid gerne🙏
(Foto: Unsplash, Senjuti Kundu )

Helle er højt specialiseret i krop-psyke sammenhænge og i integreret manuel behandling af indre anatomiske sammenhænge, som inkluderer både bevægeapparat, kar- og nervesystem samt det viscerale system. Helle er autoriseret fysioterapeut og psykoterapeut. Hun har et dobbelt masterniveau i NLP og hypnoterapi og desuden en international eksamen som kraniosakralterapeut.

Leave a Comment: