Profil

helle rechter

Jeg er uddannet i manuel medicin ved de to internationale skoler Barral Institute og Upledger Institute, og prioriterer løbende videreuddannelse for at kunne tilbyde dig behandling på højt niveau. Her er mit fokus især kroppens forskellige bindevævsfascier (blandt andet omkring organerne) samt behandling af selve nervesystemet og hinderne omkring det.

Barral Institute er startet af den franske osteopat Jean-Pierre Barral. Her følger jeg i ind- og udland en række internationale undervisere, der mestrer anatomisk præcision i de komplekse strukturelle sammenhænge i os, som populært sagt skal samarbejde frit for at vi har det godt: Bevægeapparatet med muskler, led og knogler; organsystem, nervesystem og hjerne samt blodførende kar og ikke mindst hindesystemerne (bindevævet) omkring enhver af disse strukturer.

Fra Upledger Institute er jeg blandt de få danskere som er internationalt certificeret i kraniosakralterapi. Jeg har også været undervisningsassistent her.
Oprindeligt er jeg autoriseret fysioterapeut med nu 20 års bred erfaring, og jeg har blandt andet arbejdet i et tværfagligt smertecenter samt i et nationalt videns- og behandlingscenter for hovedpine, og har desuden i en årrække været selvstændig praktiserende fysioterapeut.

Jeg har en certificering i det new zealandske smertebehandlingskoncept Mulligan, som er effektiv og smertefri behandling med udgangspunkt i kroppens led. Desuden har jeg igennem årene taget en række kurser indenfor en bred vifte af behandlingsteknikker og -tilgange. Blandt andet Muscle energy techniques og Mindfulness.

Jeg er uddannet hypnose-terapeut og NLP-terapeut. Desuden har jeg tidligere læst psykologi på Århus Universitet. Herfra har jeg en baggrundsviden om sammenhænge imellem neurofysiologi og neuropsykologi. Jeg har generelt en stor interesse i hvordan vores hjerne, krop, psyke og sind indbyrdes påvirker hinanden.

Min brede værktøjskasse giver mig nuancerede muligheder for at arbejde med mine klienters problemstillinger – en bred forståelse for kroppens komplicerede funktioner og af samspillet mellem kroppen og neuropsykologien.

For at kunne behandle dig på højest mulige niveau prioriterer jeg fortsat uddannelse i ind- og udland, og netværker desuden tværfagligt med topkvalificerede fagpersoner.

helle rechter