Profil

Helle Rechter er specialist i behandling af kroniske smerter

Specialiseret i smertebehandling

I min smerteklinik i Køge tilbyder jeg integreret, specialiseret smertebehandling til både børn og voksne.

I omtrent 25 år har jeg oparbejdet en faglig pondus som gør, at jeg tilbyder højt specialiseret smertebehandling  – uanset om du har mest ondt i krop eller i sjæl. Jeg kombinerer nemlig specialiseret, manuel briksbehandling med psykoterapeutisk indsigt i både smerter, stress & traumer.

Jeg er autoriseret fysioterapeut, registreret psykoterapeut (medlem af FaDP), dobbelt master i hypnoterapi og NLP, internationalt eksamineret kraniosakralterapeut. Og så har jeg i øvrigt været på en lang rejse i faglighed som kombinerer Vestens sundhedsvidenskab med Østens holisme.

Jeg har opbygget en stor faglig pondus, som gør, at jeg møder dig med integreret ekspertise:

Integreret smertebehandling

Jeg er uddannet i manuel medicin ved de to internationale skoler Barral Institute og Upledger Institute, og prioriterer løbende videreuddannelse for at kunne tilbyde dig behandling af smerter på et højt fagligt niveau. Her er mit fokus især kroppens forskellige bindevævsfascier, (blandt andet omkring organerne) samt behandling af selve nervesystemet og hinderne omkring det.

Barral Institute er startet af den franske osteopat Jean-Pierre Barral. Her har jeg fulgt en række internationale undervisere, der mestrer anatomisk præcision i de komplekse strukturelle sammenhænge i os, som populært sagt skal samarbejde frit for at vi har det godt: Bevægeapparatet med muskler, led og knogler; organsystem, nervesystem og hjerne samt blodførende kar og ikke mindst hindesystemerne (bindevævet) omkring enhver af disse strukturer. Min tilgang til manuel terapi er derfor præcis og blid.

Fra Upledger Institute er jeg blandt de få danskere som er internationalt certificeret som kraniosakralterapeut. Jeg har i øvrigt også været undervisningsassistent på instituttet. Kraniosakralterapien består af blide teknikker, som især har fokus på hinderne omkring nervesystemet, og som samtidig har en holistisk forståelse af at struktur, følelser og energi er forskellige sider af et samlet hele: Vi har det godt, når vi er i balance i både krop og sjæl.

Jeg er håndværker, og gør mig umage med at arbejde præcist, blidt og holistisk.

God smertebehandling er meget mere end fysisk behandling

Oprindeligt er jeg autoriseret fysioterapeut med omtrent 25 års bred erfaring i især smerteproblematikker. Jeg har blandt andet tidligere arbejdet i et tværfagligt smertecenter samt i et nationalt videns- og behandlingscenter for hovedpine.

Jeg har en certificering i det new zealandske smertebehandlingskoncept Mulligan, som er effektiv og smertefri behandling med udgangspunkt i kroppens led. Desuden har jeg igennem årene taget en række kurser indenfor en bred vifte af behandlingsteknikker og -tilgange. Blandt andet Muscle energy techniques og Mindfulness.

Men min erfaring er, at hvis du har langvarige smerter, er der stor sandsynlighed for at stress eller traumer spiller ind – enten som udløsende eller som vedligeholdende faktor i, at du har det skidt. Krop og sind kan ganske enkelt ikke adskilles – vi er hele mennesker, med kun 1 nervesystem. Derfor er anatomisk præcision ofte heller ikke nok til at gøre dig smertefri. Hos mig møder jeg dig derfor i naturlig samtale, som er båret af psykoterapeutisk refleksion.

Det behøver ikke at være højtravende for at nå dybt

Især børn og unge “står af”, hvis de oplever, at det er stift eller kedeligt at komme til behandling. Det er en sund reaktion. For mig er det vigtigt at møde hver enkelt klient i øjenhøjde. Uanset om man er 4, 44 eller 84, og uanset hvilken historie med bærer med sig i krop & sind. Terapeutisk samtale kan ofte sagtens foregå i en let stemning.

Det behøver ikke at være hverken højtravende eller stift for at nå dybt ind. Min erfaring er, at netop min bredde kropsorienterede kompetencer gør det let at være hos mig – her kræver jeg jo ikke at der sættes ord på en indsigt, som man endnu ikke har.

Psykoterapi og hypnose er også smertebehandling

Jeg er certificeret psykoterapeut med speciale i hypnose. Uddannelsen er 4årig og står på en basis af et dobbelt master level i NLP og neuro hypnose. Jeg har skrevet speciale i psykoterapeutisk behandling af børn under 9 år, som har længerevarende smerter – og bruger i øvrigt hypnoterapi bredt til både børn og voksne, hvilket du kan læse meget mere om på Køge Hypnoseterapi.

Jeg følger derudover flere internationalt anerkendte hypnoseterapeuters fortløbende med særligt fokus på hypnoseterapeutisk behandling af smerter hos børn og voksne.

Fra min psykoterapeutiske baggrund og min passion for sundhedsvidenskab har jeg stor indsigt i sammenhænge i neurofysiologi og neuropsykologi:

Krop, tanker og følelser påvirker hinanden indbyrdes – og når du vælger mig som behandler kan du forvente, at vi netop sammen ser på hele dig. For hvorfor råber din krop så højt?

Min brede værktøjskasse giver mig nuancerede muligheder for at arbejde med mine klienters problemstillinger, som typisk er langvarige smerter hos børn eller voksne. Jeg møder dig i smerteklinikken med afsæt i en bred forståelse for kroppens komplicerede funktioner og af samspillet mellem kroppen og neuropsykologien.

For at kunne behandle dig på højest mulige niveau prioriterer jeg fortsat uddannelse, supervision og egenterapi. Jeg netværker desuden tværfagligt med topkvalificerede fagpersoner.

Helle Rechter er specialist i behandling af kroniske smerter