Profil

Helle Rechter er specialist i behandling af kroniske smerter

Specialiseret i smertebehandling

I min smerteklinik i Køge tilbyder jeg integreret, specialiseret smertebehandling til både børn og voksne.

I omtrent 25 år har jeg oparbejdet en faglig pondus som gør, at jeg tilbyder højt specialiseret smertebehandling  – uanset om du har mest ondt i krop eller i sjæl:

Integreret manuel smertebehandling

Jeg er uddannet i manuel medicin ved de to internationale skoler Barral Institute og Upledger Institute, og prioriterer løbende videreuddannelse for at kunne tilbyde dig behandling af smerter på et højt fagligt niveau. Her er mit fokus især kroppens forskellige bindevævsfascier, (blandt andet omkring organerne) samt behandling af selve nervesystemet og hinderne omkring det.

Barral Institute er startet af den franske osteopat Jean-Pierre Barral. Her har jeg fulgt en række internationale undervisere, der mestrer anatomisk præcision i de komplekse strukturelle sammenhænge i os, som populært sagt skal samarbejde frit for at vi har det godt: Bevægeapparatet med muskler, led og knogler; organsystem, nervesystem og hjerne samt blodførende kar og ikke mindst hindesystemerne (bindevævet) omkring enhver af disse strukturer. Min tilgang til manuel terapi er derfor præcis og blid.

Fra Upledger Institute er jeg blandt de få danskere som er internationalt certificeret som kraniosakralterapeut. Jeg har i øvrigt også været undervisningsassistent på instituttet. Kraniosakralterapien består af blide teknikker, som især har fokus på hinderne omkring nervesystemet, og som samtidig har en holistisk forståelse af at struktur, følelser og energi er forskellige sider af et samlet hele: Vi har det godt, når vi er i balance i både krop og sjæl.

Jeg er håndværker, og gør mig umage med at arbejde præcist, blidt og holistisk.

Meget mere end fysioterapeut

Oprindeligt er jeg autoriseret fysioterapeut med omtrent 25 års bred erfaring i især smerteproblematikker. Jeg har blandt andet tidligere arbejdet i et tværfagligt smertecenter samt i et nationalt videns- og behandlingscenter for hovedpine.

Jeg har en certificering i det new zealandske smertebehandlingskoncept Mulligan, som er effektiv og smertefri behandling med udgangspunkt i kroppens led. Desuden har jeg igennem årene taget en række kurser indenfor en bred vifte af behandlingsteknikker og -tilgange. Blandt andet Muscle energy techniques og Mindfulness.

Hypnoseterapeutisk smertebehandling og kropsterapi

Jeg er certificeret psykoterapeut med speciale i hypnose. Uddannelsen er 4årig og står på en basis af et dobbelt master level i NLP og neuro hypnose. Jeg har skrevet speciale i psykoterapeutisk behandling af børn under 9 år, som har længerevarende smerter – og bruger i øvrigt hypnoterapi bredt til både børn og voksne, hvilket du kan læse meget mere om på Køge Hypnoseterapi.

Jeg følger derudover flere internationalt anerkendte hypnoseterapeuters fortløbende med særligt fokus på hypnoseterapeutisk behandling af smerter hos børn og voksne.

Jeg har i tilgift tidligere læst psykologi på Århus Universitet. Herfra har jeg en baggrundsviden om sammenhænge i neurofysiologi og neuropsykologi:

Krop, tanker og følelser påvirker hinanden indbyrdes – og når du vælger mig som behandler kan du forvente, at vi netop sammen ser på hele dig. For hvorfor råber din krop så højt?

Min brede værktøjskasse giver mig nuancerede muligheder for at arbejde med mine klienters problemstillinger, som typisk er langvarige smerter hos børn eller voksne. Jeg møder dig i smerteklinikken med afsæt i en bred forståelse for kroppens komplicerede funktioner og af samspillet mellem kroppen og neuropsykologien.

For at kunne behandle dig på højest mulige niveau prioriterer jeg fortsat uddannelse i ind- og udland, og netværker desuden tværfagligt med topkvalificerede fagpersoner.

Helle Rechter er specialist i behandling af kroniske smerter